Overtocht naar Schiermonnikoog

Met de boot naar Schiermonnikoog voor een heerlijk dagje uit. Lekker uitwaaien op het breedste strand van Europa. Op het Waddeneiland kan je ook uitstekend wandelen, wadlopen of een fietstocht maken. Vanaf de veerboot zie je de vuurtoren en de watertoeren al van afstand. Zodra je het eiland nadert, kan je ook de Kobbeduinen zien. 

Op het Waddeneiland Schiermonnikoog kan je eindeloos wandelen en niemand tegenkomen. Geniet van de zonsondergang op het strand. Op het eiland waan jij je even in een andere wereld en kom je tot rust. Het Waddeneiland is niet groot, maar toch kan je er veel leuke dingen doen. Bezoek het bunkermuseum Schlei, maak een eendenkooi excursie, beklim de bunker en spot de vele vogels vanuit de vogelkijkhut Westerplas. 

De boot naar Schiermonnikoog tijden. De Schiermonnikoog boot vertrekt vanaf Lauwersoog haven en wordt verzorgt door Rederij Wagenborg. Je hebt keuze tussen twee soorten afvaarten, namelijk de gewone veerdienst en de sneldienst. De reistijd van de veerboot naar het eiland met de gewone afvaart duurt 45 minuten. Met de sneldienst is het slechts 20 minuten varen.

Lauwersoog ligt op 20 km van het gastenverblijf. Ongeveer 20 minuten per auto of iets meer dan een uurtje op de fiets.